Fy f@@n, fotball er drit kjedelig!

«Skal du være med på kamp til helgen?»

«Kamp? Hvorfor det? Det er jo så kjedelig! Taper jo uansett!»

Hørt det før? Ja, antakeligvis. Sagt det før? Ja, kanskje. Gitt opp? Nei, det har du vel ikke?

Ja da, vi skal være helt enige; 2021 har vært ganske bedritent på mange områder. Vi skal ikke ramse opp alt, men vi kan jo nevne to ord om pandemien: Ikke bruk tid og energi på ting du ikke får gjort noe med! OK, det var flere enn to ord. Minst fem! Men det er det beste rådet du har fått i dag. Om du ikke er enig umiddelbart, så blir du det snart. Hvis du kan gjøre noe med pandemien, så er det følgende: Vask henda! Hold avstand! Hold kjeft! Klaging hjelper ikke. Neste tema.

Fotball. Stabæk. Nedrykk. Halvtomme tribuner til tross for at restriksjonene er opphevet. Skuffelse. Dårlig underholdning. Har du sett det i år, eller? Ja, kanskje. Hva gjør du med det? Ikke mye du kan gjøre, vel? Det er jo ikke du som er på banen. Og du har da bedre ting å bruke tiden din på enn å bli skuffet på Nadderud! Igjen! Enig? Ja, det er vel lov å være enig. I en kort periode. Det er lov å gi opp. For en kort stund. Hvis du har gitt opp for godt, er det ikke sikkert det er deg vi prøver å nå fram til med dette skriveriet. Men les gjerne allikevel, og se om ikke du kan ombestemme deg til syvende og sist. Og hvis du lurte: dette handler om både Chixa og gutta.

«Ask not what your country can do for you. Ask what you can do for your country!» Ja da, vi har det med å ty til høykulturelle referanser her på chixa.no. Tidligere har vi sitert storheter som William Congreve, Arnulf Øverland og Yoda, og denne gangen er det selveste John F. Kennedy som får oppleve æren av å bli sitert her i finkulturens høyborg. Eller; han hadde fått oppleve æren om han fortsatt hadde vært i live. På den annen side; da hadde han vært 104 år gammel, så det er ikke sikkert han hadde forstått hvilken ære det er å havne i dette gode selskap. En digresjon betyr forresten et sidesprang fra et hovedemne, hvis du lurte.

De skarpeste, mest observante leserne våre - og de er det mange av - har sikkert skjønt hvor vi vil. Spør ikke hva Stabæk kan gjøre for deg, spør hva du kan gjøre for Stabæk. For dette er nemlig noe du KAN gjøre noe med. «Nei, så kjedelig det har vært i år, så fortjener ikke lagene min støtte!» Greit. Tenk gjerne sånn. En kort stund. Og så kan du tenke: «Nei, hvis jeg vender ryggen til laget, så fortjener vel ikke jeg noe bedre spill heller?» Og DA prater vi samme språk. Da er vi enige i at dette egentlig er en «høna-eller-egget-situasjon». Hvem kom først? Det betyr ikke noe. I hvert fall ikke i denne sammenhengen… Poenget er uansett at klubben og supporterne lever sammen i en symbiose - egentlig mutualisme, men symbiose høres marginalt mer pretensiøst ut. Slå det opp! – det vil si at vi er avhengig av hverandre.

Det er lett å være supporter når alt går på skinner. Vi har hatt utrolig mange fantastiske oppturer, både med gutta og Chixa. Og vi har hatt en del nedturer. Vi har rykket ned. Vi har vært snublende nære konkurs. Vi har blitt kastet ut av gymsalen. Vi har fått slag på slag i trynet av kommunen i forbindelse med utbygging av Nadderud. Vi har hatt rettsvesenet mot oss. Vi har mistet spillere som har gjort det stort i andre klubber. Både blant gutta og jentene. Men vi har kommet oss på bena igjen. Hver gang. Hver nedtur vi har hatt har hjulpet oss til å sette mer pris på oppturene, så det kommer noe godt ut av nedturene også. Hver bidige nedtur vil forsterke euforien vi kjenner når lærkula triller over krittstreken og sender Nadderud til himmels når vi tar en ny, etterlengtet seier!

Vi ligger på kvalik. Begge lag ligger på kvalik. Begge lag har gode sjanser til å klare seg. Begge lag har lyst til å være i det gode selskap også neste år. Selv om det ikke alltid ser sånn ut. Det er lett å finne noe negativt å henge seg opp i. I hvert fall når vi leter. Vi trenger ikke engang å lete så veldig lenge. Men vi synes vi skal lete etter det positive i stedet. For det finnes der det også. Og det er så utrolig mye morsommere å ha et positivt fokus. Bare prøv, så skal du se!

La oss være den typen supportere som fortjener den beste fotballen, for den vil vi oppleve igjen. Vi har unge lag med høyt potensiale. De kommer til å berge plassen, men de trenger vår hjelp. Support betyr støtte, så støtt laget ditt. Kom på kamp og bli med på å løfte laget fram. Enten du står og synger, eller du sitter og klapper. Vi trenger alle, og det er plass til alle. Gudene skal vite at det er plass til alle! Og skulle det verste skje, og et eller begge lagene rykker ned? Da rykker vi bare opp igjen. Hvorfor? Fordi vi er Stabæk!

Alltid. Uansett


NESTE KAMP

Vi gleder oss til en ny sesong!

 


TABELL TOPPSERIEN 2023
1SK Brann18143153-1345
2Rosenborg18132340-1241
3Vålerenga17123247-939
4Stabæk1883723-2227
5Lyn1875622-2626
6Kolbotn1772824-2123
7LSK Kvinner1865723-2123
8Arna-Bjørnar18421218-5314
9Avaldsnes Toppfotball18321315-5011
10Røa Fotball Elite1803159-473

Kalender