Kamelåså, s’il vous plaît.

Høst. Gule og røde blader på trærne. Regn i luften. Kalde morgener. Nattefrost. Vi vet alle hva det betyr: endelig er julemarsipanen i butikken igjen, og det er på tide, for det gikk nesten ni måneder fra forrige jul, til årets jul var i gang.

WCLDet er et sikkert høsttegn når dette bildet blir å se på Nadderud.

Men det er ikke jul dette skal handle om. Nei, her er det Champions League som gjelder. Chixa har i år som i fjor kvalifisert seg til Champions League. Trekningen i fjor var av den uheldige sorten, i og med at det sto 1.FFC Frankfurt på lappen som ble trukket opp av flosshatten. Som vi husker ble det seier på hjemmebane, etterfulgt av et knepent tap i Tyskland. Uansett var Chixa på høyde med tyskerne, og selv om det ble exit i første runde hadde det blaa laget all ære i behold. Frankfurt endte for øvrig opp som tapende finalist i turneringen.

Kum Suk
Vi husker ikke helt om hun spilte for Brøndby, men det var et eller annet med henne som vi la godt merke til.

I år var det Brøndby som var å finne på motsatt banehalvdel, etterfulgt av franske Juvisy dersom det ble avansement. Laget fra København er rangert som nummer 5 i Europa, så dette skulle bli utfordrende. Eller? I hjemmekampen ble vi tatt litt på senga av offensive dansker. De kjørte første del av første omgang, deretter jevnet det seg ut. Men når andre omgang begynte, var det tomt på danskenes tank. Chixa sendte danskene tilbake med DFDS med 0-2 i bagasjen, selv etter brent straffespark på tampen av første omgang.

Så ble det tur til Europa. For selv Danmark må jo regnes som Europa. Det har blitt tradisjon for UFQ med en liten Europatur i høstferien, og i år var det altså Køben. Vi prøvde oss på et kjapt språkkurs før vi dro av gårde, men dette måtte vi gi opp da vi skjønte at danskene ikke engang forstår hverandre. Mer om dette her:

KamelåsåDansklæreren vår fra kurset. Hun forsto ikke selv hva hun sa.

BrøndbyEn av de mange barene vi besøkte i København-området.

Det er blitt sagt at vi dro av gårde med danskebåten, men det er ikke mange som kan huske at det skjedde. På agendaen sto det at vi skulle feste og drikke med begge hender, som seg hør og bør på et slikt transportmiddel. Det sies at vi klarte det. Vi kom oss til Køben uansett. Vi sjekket inn på hotellet, før vi fant et lokalt vannhull. Som i Frankfurt i fjor hadde vi en guide på plass i byen, som kunne vise oss litt av hva Køben hadde å by på. Etter hvert var det om å gjøre å komme seg av sted til stadion, for nå var det tid for kamp.

Man kan si mye om Brøndby stadion, men vi holder oss til det viktigste. De har øl på tribunen. Dette gjorde at stemningen var på topp fra første stund, og vi registrerte med glede at vårt tekstbanner ble verdig mottatt av arrangøren. Mer om inspirasjonen til banneret her:

Tifo KøbenDet krever litt å bli medlem i supporterklubber på kontinentet.

ChixaDet er faktisk deilig å være norsk i Danmark.

Chixa tok ledelsen etter fem minutter. Og da det noe senere sto 0-2, var avansementet i boks. Etter at skuldrene ble senket mot slutten, endte kampen 3-3. Danskene skulle egentlig hatt et mål annullert på grunn av offside, men den byr vi på. 5-3 sammenlagt, og Paris neste, med alt som er å oppleve der, fra høye skrapjernstårn til mystiske, fuktige katolske kirker. Billettene ble bestilt umiddelbart etter hjemkomst.

Køben by NightVi ville gjerne gjøre som lokalbefolkningen, men vi har fortsatt ingen anelse om hva dette betyr. Det blir nok enklere i Paris.

Etter kampen var det Køben by night. Når ett utested stenger er det et par andre som åpner, så det ble en lang kveld. Det blir feil å si at vi fikk testet det meste av hva byen hadde å tilby, så lenge vi snakker om en by som inneholder både Christiania og Istedgade, men kvelden ble artig uansett, med nye erfaringer for noen og enhver. Frokost på Hard Rock Cafe dagen derpå, før ferden gikk mot Danskebåten igjen. Nok en gang fikk vi erfare den artige kombinasjonen av stramme drinker og gyngende sjøgang. Tror vi. Nok en gang er minnene litt vage, men dette var i hvert fall dag tre av vår lille tredagers rall. Da vi kom hjem kunne helgen begynne…

FranskHvor mange klisjeer er det mulig å få inn i et bilde?

Deretter var det froskespisernes tur. Vi møtte Juvisy på Nadderud en kjølig oktoberkveld. På tekstbanneret vårt sto det «Allez les bleues, nos bleues!» Dette betyr noe slikt som «Heia de blå, våre blå!» Kampen var spennende, men målløs. Det viktigste å ta med seg her var at vi hadde unngått å slippe inn mål. Dette kunne komme godt med senere. Nå var det på tide å børste det tykke støvlaget av franskkunnskapene og sette nesen sydover mot den opplyste by. Noen av oss hadde ikke vært i Frankrike før, og det viste seg at språket her var nesten like vanskelig som i København. Men her klarte vi i hvert fall å gjøre oss forstått.

HeinekenHjemmebanen til Juvisy.

Det ble flytur denne gang. Etter ankomst til Charles de Gaulle, ble det tog til hotellet. Da vi kom inn i resepsjonen for å sjekke inn, møtte vi dagens motstandere. Tilfeldighetene ville det slik at vi hadde booket oss inn på det samme hotellet hvor de hadde spillermøtet. Deretter ble det middag på flodhestrestauranten, før vi fikk tak i en taksameterbil og satte kursen mot stadion. Også her hadde de øl på tribunen, og det var ikke verre enn at en halvkilo Heineken kostet to euro. Smud!

Kristy sendte oss i ledelsen etter 20 minutter, og derfra og ut var det neglebiting. 1-1 rett før pause, og i andre omgang ble vi sendt hjem fra Europa av en dame som var eldre enn oss alle. Det ble en jevn kamp, og det kunne like gjerne ha endt med avansement, i og med at vi hadde klart oss med uavgjort. Det ville seg ikke denne gangen, og neste år blir det dessverre ingen deltakelse i Champions League, i og med at det da kun er serievinneren som får delta. 2014, derimot…

VenusVi traff en dame i Paris, og hun kledde av seg med en gang.

Fredagen var det om å gjøre å få med seg mest mulig av Paris. Eiffeltårnet, Louvre, Notre Dame og Champs-Élysées gikk unna på noen timer, og deretter var det hjem til Bærum. Vel hjemme var det bare en ting å fokusere på: Cupfinalen!

TriumfbuenVi flytter denne til Nadderud etter cupfinalen.

 


NESTE KAMP

Vi gleder oss til en ny sesong!

 


TABELL TOPPSERIEN 2023
1SK Brann18143153-1345
2Rosenborg18132340-1241
3Vålerenga17123247-939
4Stabæk1883723-2227
5Lyn1875622-2626
6Kolbotn1772824-2123
7LSK Kvinner1865723-2123
8Arna-Bjørnar18421218-5314
9Avaldsnes Toppfotball18321315-5011
10Røa Fotball Elite1803159-473

Kalender