Chixa 2012 - Eventyret fortsetter


 

5. november 2011. Årets siste kamp. Laget har kjempet seg tilbake to ganger etter å ha ligget under. Ekstraomgangene er over. Verdens beste keeper - så ærlige må vi være - har nettopp gjort sin andre redning i straffesparkkonkurransen. Verdens beste - og kanskje også verdens eneste - Siri Nordeide Grønli gjør seg klar til det som kan bli et akkurat passe viktig spark. På en fotball. En lørdagskveld i november. Resten er historie, som det heter. Men det er en god historie. Og eventyret fortsetter nå.

Siri har avgjort NM-finalen 2011Siri har avgjort NM-finalen 2011

Sølv i serien i 2009, gull i 2010, nytt sølv i serien og cupgull i 2011 i tillegg til sterke prestasjoner mot veldig god motstand i Champions League. Det er en ganske god start, men nå kommer fortsettelsen. Og den blir fantastisk! Laget er sterkere enn noen gang, optimismen er stor - ikke minst blant enkelte tilfeldig utvalgte supportere - og det er blitt observert at mellom landslagsoppdrag og skader så har til tider opptil flere av spillerne kunnet delta på treningene. Ikke dumt. Særlig når det går rykter om at de benytter treningene sammen med lagets nye trener, Øyvind Eide, til å bli enda bedre. (Nå har vi riktignok en følelse av at andre lag også har en tilsvarende ordning der de trener for å bli bedre, men vi lar ikke sånt påvirke vår entusiasme.)

 

VinnerskallerEksempler på vinnerskaller

Vi supportere ønsker også å være bedre enn noen gang før. Og vi er ikke gniene - vi deler gjerne all den gleden vi har med flere likesinnede. For det er gøy. Veldig gøy å følge dette laget med flere av landets største talenter og profiler. Noen av de beste teknikerne, de mest notoriske målscorerne, de mest energiske energibuntene og de største vinnerskallene. Det er vanskelig ikke å la seg rive med av en slik spilleglede som disse spillerne viser når den samtidig kombineres med fantastisk fotball. Vi lar oss villig blende. Og vi gleder oss. Gleder oss til å se motspillere fortvile mens de blaa herjer, til å se blaa spillere som fortsetter stormløpet selv om de leder komfortabelt og til å se blaa spillere som jobber hardt og aldri gir opp selv om de sliter (hvem vet - det kan jo skje?). Vi gleder oss til å se igjen spillere som alle har begeistret oss med sine ferdigheter og sin entusiasme tidligere og vi gleder oss til å bli bedre kjent med de nye spillerne.

Bunt med energi (Melissa)Eksempel på bunt med energi
(Foto: Thomas Karlsen / Fotballmagasinet.no)

Det er noen som påstår at ærlighet varer lengst. Vi er ikke helt sikre på om vi skjønner hva de mener, men gjør likevel et forsøk på å gjøre dem tilfreds ved å innrømme at joda, det har til tider vært frustrerende også å følge Chixa. Les rekken med medaljer de har tatt i løpet av disse tre årene en gang til og du vil kanskje skjønne hva vi mener. Det verste er når vi ser at de ikke får ut det vi vet at de kan. For det har skjedd. Mer enn en gang. De har til og med tapt kamper. Hele fire kamper har de tapt i serien i løpet av tre år. Er det rart vi har vært frustrerte?

Disse enorme mengdene med frustrasjon er imidlertid glemt for lengst. Det er historie, som det heter. Men det er ingen god historie. Dessuten fortsetter eventyret nå.

Nok en gang skal det kjempes på tre fronter. Det begynner å bli på tide å vinne serien igjen, synes vi. Og det var da ganske morsomt å vinne cupgull? Dessuten har vi mye uforrettet i Europa. Fjoråret viste at det kan være vanskelig å delta i alle turneringer og samtidig holde helt inn. I år har laget mer erfaring. Men det er flere grunner til at det skal gå bedre i år. En av dem heter Ingvild Stensland og er kaptein på det norske landslaget på si. Et par andre grunner heter Hegerberg og har meldt overgang fra Kolbotn.

Første mulighet til å bli bedre kjent med nye spillere og se hvilke grep trener Eide har gjort for å utvikle Chixa videre kommer nå førstkommende lørdag. Da er det bare å møte opp i Vålerengas gymsal for å se spillerne våre i kamp mot debutantene i Toppserien. Chixa skal få Vålerenga-spillerne til å lure på om ikke de egentlig hadde det bedre i 1. divisjon og vi skal gjøre vårt for å vise at vi fortsatt er best på tribunene. Begge deler kan være vanskelig nok og vi skal ikke ta noen seier på forskudd, men vi mistenker at i akkurat denne kampen blir det kanskje vi på tribunene som får den største utfordringen.

Les mer om denne kampen på stabak.no

Fra hjemmekampen mot Frankfurt(Foto: Thomas Karlsen / Fotballmagasinet.no)

 


NESTE KAMP

Vi gleder oss til en ny sesong!

 


TABELL TOPPSERIEN 2023
1SK Brann18143153-1345
2Rosenborg18132340-1241
3Vålerenga17123247-939
4Stabæk1883723-2227
5Lyn1875622-2626
6Kolbotn1772824-2123
7LSK Kvinner1865723-2123
8Arna-Bjørnar18421218-5314
9Avaldsnes Toppfotball18321315-5011
10Røa Fotball Elite1803159-473

Kalender