If you can't beat them - join them

Er det et lag vi har slitt med innbyrdes, så er det definitivt Kolbotn. Av våre totalt fire tap i Toppserien har to kommet mot nettopp denne klubben. Klubbens første tap i Toppserien kom borte mot Kolbotn, og vi møtte veggen der i forrige sesong også, i vårt første serietap på to år. Veggen besto da av to søstre, som scoret hvert sitt mål i Kolbotns 2-1 seier. Disse søstrene heter Andrine og Ada Hegerberg.

Andrine og Ada HegerbergDen berømte veggen. Bedre kjent som Andrine (t.v.) og Ada Hegerberg

Egil HegerbergJentenes berømte far: «Bare» Egil Hegerberg

Jentene er oppvokst på Sunndalsøra, og ble i begynnelsen trent av sin far, Egil Hegerberg, mens de spilte for Sunndal. Faren er muligens best kjent som «Bare Egil». Denne karen har vist Blaa tendenser tidligere, ved utgivelser som «Krutt i Kølla» om Stabæk Bandy, den legendariske «Stabekk Kino» og ikke minst tribuneslageren «Innkast til Stabæk»


Andrine er eldst, men nådde likevel ikke myndighetsalder før i juni. Hun beskrives som en pasningssterk venstrebeint offensiv midtbane, og kan også bekle rollen som hengende spiss. Hun ruver 1,69 over Nadderud-gresset, og hun beskriver seg selv som utadvendt, omtenksom og energisk. Hun har ingen landskamper for A-laget ennå, men hun er tatt ut til landslagssamling på La Manga i januar. Debut i Toppserien for Kolbotn var i 2009.

Andrine i vinkelAndrine demonstrerer her utførelsen av uttrykket «Å klikke i vinkel»

Andrine vant Statoilprisen som månedens talent i juli i år. Juryen, bestående av blant annet Nils Johan «Cue-ball» Semb og Torske-Jarl, begrunnet utnevnelsen slik: «Andrine har god fotballforståelse, har gode ferdigheter og er en god pasningsspiller, med en spesielt god venstrefot. Hun bidrar derfor både med målgivende pasninger og scoringer! Hun er flink til å skaffe seg tid og rom fordi hun har en spesiell god mottaksteknikk og godt overblikk». OK. Hun er god. Godt å høre.

Andrine - TalentprisAndrine mottok troféet til stående ovasjoner fra et fullsatt Ullevaal.

Ada får ikke lov til å kjøpe øl før i juli 2013. Hun spilte i Oppegård etter at familien flyttet til østlandet, fram til hun debuterte for Kolbotn i 2011. Hun er spiss, og scoret 12 mål på 20 kamper i forrige sesong. Av disse målene kom tre i løpet av 7 minutter mot Røa. Det kan vi jo like. Alle blaa husker nok Ada best som hun som sørget for ekstraomganger på Sofiemyr i cupens semifinale. Hun scorer med begge ben og med hodet, som befinner seg 1,73 over bakken (i hvert fall toppen av det). Ada har vært innom Solskjærs fotballskole, hun har en a-landskamp og er også tatt ut til landslagssamlingen på La Manga i januar. Ada ble matchvinner for J-20 mot Sveits i november, selv om hun bare er 16. Hun beskriver seg selv som omtenksom, kontaktsøkende og energisk.

Ada matchvinnerVi hadde lyst til å gjengi det Ada sier her, men også vi har våre grenser. Det forsvant i sensuren.

I likhet med storesøster vant også Ada Statoilprisen i år; i september. Juryen sa følgende: «Ada er en notorisk måljeger med gode avslutningsegenskaper både fra fot og hode. Hun er smart i bevegelsene, er hurtig og sterk og en klinisk avslutter. Hun er dessuten svært oppofrende i sin spillestil, jobber hardt og har et herlig vinnerinstinkt. Hun er holdningssterk og jobber hardt for å utvikle seg videre». Veldig OK at de brukte litt forskjellige adjektiver denne gangen… I tillegg fikk hun prisen som årets unge spiller på NISO-gallaen i høst.

Ada - TalentprisAda NISO
Ada har talent. Hun har opptil flere bevis på det.

Gjør dine sterkeste fiender til dine venner. Hvis du ikke kan beseire dem, så slå deg sammen med dem. Sportslig ledelse i SFK har her skutt to gullfugler, som begge vil være viktige brikker i jakten på mer edelt metall. Vi forsterker med de spillerne vi har problemer med å slå. Kanskje det er derfor vi aldri overtar spillere etter Røa? Søstrene Hegerberg er hjertelig velkomne til å ikle seg den vakre blaa drakta. Vi ser fram til 2012!

TyskertøsSøstrene Hegerberg har en egen evne til å spille skjorta av tyskere. Dette kan komme godt med i Champions League.Ja, vi vet at Bare Egil ikke er faren til søstrene Hegerberg. Slutt å sende oss mail om dette.


NESTE KAMP

Vi gleder oss til en ny sesong!

 


TABELL TOPPSERIEN 2023
1SK Brann18143153-1345
2Rosenborg18132340-1241
3Vålerenga17123247-939
4Stabæk1883723-2227
5Lyn1875622-2626
6Kolbotn1772824-2123
7LSK Kvinner1865723-2123
8Arna-Bjørnar18421218-5314
9Avaldsnes Toppfotball18321315-5011
10Røa Fotball Elite1803159-473

Kalender